Gegrond
Image default
Beauty en verzorging

Je eigen haar vlechten?

Het vlechten van je haar is tegenwoordig weer helemaal hip. Het is erg mooi om te zien en daarbij zijn de meeste vlechten helemaal niet zo moeilijk. Wanneer je de basistechniek onder de knie hebt kun je heel veel verschillende combinaties maken. Hieronder bespreken we een aantal haar vlechten die je zelf eenvoudig kunt leren en laten we zien hoe de basistechniek van het vlechten werkt.

Basistechniek van het vlechten.

De basistechniek van het vlechten wordt ook wel de pistooltechniek genoemd. De basis is erg simpel maar je moet even door hebben hoe het werkt. Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe de basistechniek van het vlechten werkt.

Stap 1. Verdeel je haar in 3 gelijke delen.

Stap 2. Pak de rechter haarpluk en leg deze over de middelste haarpluk heen. Vervolgens pak je de linker haarpluk en leg je ook deze over de middelste haarpluk heen.

Stap 3. Herhaal deze stappen totdat je aan het einde van de vlecht bent en doe er een elastiekje omheen.

Franse invlecht

De Franse invlecht lijkt om de basistechniek alleen vlecht je deze op het hoofd. Bij elke stap pak je dan een extra pluk haar zodat de vlecht vast op het hoofd wordt gevlochten.

Waterval vlecht

De waterval vlecht is een erg mooie vlecht die op een waterval lijkt. Je begint het vlechten met de Franse slag maar dan laat je telkens een plukje vallen waardoor je een waterval effect creert. De waterval vlecht is niet moeilijk maar je moet het wel een paar keer oefenen.

Visgraat vlecht

De visgraat vlecht is erg mooi om te zien en wordt veel gebruikt in het wereldje van de showbiz. De vlecht ziet er moeilijk uit maar is eigenlijk nog makkelijker dan de gewone vlecht. Bij de visgraat vlecht verdeel je het haar in 2 gelijke delen in plaats van 3 delen. Het mooie aan de visgraat vlecht is dat je het heel strak kunt vlechten maar je kunt het ook heel grof vlechten waardoor je een nonchalante uitstraling krijgt.

http://haarinvlechten.com