Gegrond
Image default
Beauty en verzorging

Hoe verloopt een Morpheus8 behandeling? Alles wat je moet weten

Ben je op zoek naar een effectieve manier om je huid te verjongen en te verstrakken? De Morpheus 8 behandeling is wellicht precies wat je nodig hebt. Deze huidverjongingsbehandeling combineert microneedling met radiofrequentie (RF) energie om collageenproductie te stimuleren en de huid te remodelleren. In dit artikel bespreken we het proces van een Morpheus8 behandeling, van wat het is tot wat je kunt verwachten voor en na de behandeling.

Hoe werkt Morpheus8?

Bij een Morpheus8 behandeling wordt met kleine naaldjes warmte diep in je huid gestuurd. Dit zorgt voor kleine wondjes in je huid, waardoor je lichaam meer collageen en elastine aanmaakt en de huid zichzelf vernieuwt. Hierdoor ziet je huid er jonger en strakker uit. De warmte helpt ook bij het verbeteren van de huidskleur, het verminderen van rimpels en het strakker maken van losse huid. Het mooie is dat deze behandeling de buitenste laag van je huid niet beschadigt, dus je hebt weinig hersteltijd nodig. Je krijgt dus een jeugdige uitstraling zonder lange pauzes.

Wat kan Morpheus8 behandelen?

Morpheus8 is een behandeling die heel wat huidproblemen aanpakt. Denk aan pigmentvlekken door de zon, littekens (ook acne littekens), striae, grove poriën en rimpels. Het helpt ook bij het verminderen van vetophopingen, zelfs onder de kin, en zorgt voor een strakkere kaaklijn. Bovendien kan het verslapping van de huid bij de kaaklijn verminderen, en het is een goede optie voor vrouwen die last hebben van losse huid na zwangerschap of gewichtsverlies. Met Morpheus8 kun je dus verschillende huidproblemen aanpakken en je huid in het algemeen verbeteren, zonder veel hersteltijd.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal behandelingen dat je nodig hebt, verschilt van persoon tot persoon, afhankelijk van je huidconditie. Maar in de meeste gevallen zijn er 3 tot 6 sessies nodig om de beste resultaten te behalen. Voor je gezicht zijn er meestal minder sessies nodig dan voor je lichaam.

Adviezen voor en na de behandeling

Na de behandeling is je huid kwetsbaar, dus gebruik milde reinigingsproducten en vermijd producten met agressieve ingrediënten zoals alcohol of zuren. Als je sterke zuren of retinolproducten gebruikt, stop hier dan twee tot drie dagen voor de behandeling mee en wacht tot 5 dagen na de behandeling voordat je ze weer gebruikt. Deze eenvoudige stappen kunnen bijdragen aan een succesvolle Morpheus8 behandeling zonder complicaties.