Gegrond
Image default
Beauty en verzorging

Haarproducten: Glans en Schuim

Voor veel vrouwen, en uiteraard ook mannen, is het haar heilig. Een gezonde look gaat vaak gepaard met een verzorgd kapsel. En om je kapsel iedere dag er weer op en top uit te laten zien gebruiken we heel veel middeltjes. Niet alleen shampoo, maar ook conditioner, serums, mouse, lak en andere styling producten. Maar een van de meest belangrijke haarproducten is natuurlijk shampoo. Niet alleen omdat shampoo een product is dat echt iedereen gebruikt, maar ook omdat de basis is voor gezonde en mooie haren.

Er zijn verschillende factoren die een belangrijke rol spelen bij een shampoo. Want wat is nou een goede shampoo? Hier zijn natuurlijk nogal wat verschillende meningen over. De een wil graag een shampoo voor dun haar, de ander voor dik haar, weer een ander voor gekleurd haar. Maar wat iedereen wil is toch wel glanzend haar en een shampoo die lekker schuimt. Wat zorgt er nou precies voor die glans en schuim?

Glans

Glans in een shampoo is van groot belang. Er worden vaak siliconen gebruikt om je haar wat meer glans te geven. Maar deze siliconen vormen als het ware een extra laagje om je haar. Hierdoor ziet het er vaak glanzend en mooi uit. Maar omdat het een laagje is dat over je haar heen zit, is het dus eigenlijk alleen maar schijn! Op deze manier krijgt je haar eigenlijk veel te weinig zuurstof. Je moet dus eigenlijk een shampoo zoeken die geen siliconen bevat!

Schuim

Een lekker schuimende shampoo geeft ons vaak het idee dat het een fijne en goed voedende shampoo is. Een stof die wordt gebruikt om je shampoo lekker te laten schuimen is SLS. SLS staat voor Sodium lauryl sulfate. Dit is een zeer schadelijke stof voor zowel je haar als de rest van je lichaam! Deze stof ontvet je haar erg goed, maar tegelijkertijd maakt het je haar ook droog en beschadigd. De rest van je hoofdhuid, en ook de rest van je huid, kan hierdoor heel erg gaan irriteren. Zo kan er zelfs haaruitval ontstaan. Het is dus altijd slim om voor een shampoo te kiezen die SLS vrij is. Er gaan zelfs geruchten de ronden dat SLS een bepaalt stofje produceert dat kankerverwekkend is.

Zorg dus dat u altijd kiest voor de juiste haarproducten. Neem ook eens een kijkje op http://www.groothandelkappers.nl 

 

http://www.groothandelkappers.nl/haarproducten