Gegrond
Image default
Aanbiedingen

Interieurfotografie

Interieurfotografie Nederland

 

Centraal in het mooie Salland te Overijssel, bevindt zich de fotostudio van Vincent Hartman Fotografie. De studio leent zich voor portretfotografie tot 15 personen evenals productfotografie. Buiten de comfortabele studio om fotografeert de fotograaf voor verschillende bedrijven en organisaties, en aantal lokale magazines en landelijke vakbladen. In geheel Nederland fotografeert de fotograaf interieurs voor interieur ontwerpers, interieurbouwers, projectinrichters en architecten.

 

 

 

Interieurfotografie, een vak apart!

 

Fotografen zijn er in vele soorten en maten (letterlijk en figuurlijk)! Het vak fotografie is populairder en toegankelijker dan ooit en een opdrachtgever die op zoek is naar een nieuwe fotograaf kan door de bomen het bos niet meer zien. Hoe anders is dat bij interieurfotografie, daar wordt de spoeling ineens een stuk dunner. Interieurfotografie is een specialistische tak van de fotografie waarbij behalve compositorisch vermogen ook een enorme technische bagage en ervaring benodigd zijn.

 

Een 3-dimensionele ruimte moet vertaald worden in een grafisch interessante 2-dimensionale compositie. DE fotograaf van Fotostudio Vincent Hartman Fotografie pakt een ruimte planmatig aan en start door met ‘facet-ogen’ op de ruimte in zich op te nemen en de verbanden te ontdekkken. Vervolgens worden er overzichten gemaak vanaf ooghoogte of soms vanaf een hoog standpunt. Een hoog standpunt wordt gekozen om bijvoorbeeld een routing weer te geven. Hierbij is het natuurlijk belangrijk dat de verticale lijnen behouden blijven. Een laag standpunt kan gebruikt worden om een detail van een meubel uit te lichten in relatie tot de rest van de ruimte, of zoals bij deze foto de grote pui.

 

Bij de laatste foto zijn er grote helderheidsverschillen tussen buiten en binnen en dit uitdagende probleem, typisch voor interieurfotografie is opgelost door vanaf de linkerzijde licht toe te voegen en meerdere opname te maken met verschillende belichtingstijden die dan achteraf digitaal gecombineerd worden. Een combinatie dus van conventionele technieken uit de analoge tijd, toen het niet anders kon en moderne digitale DRI (dynamic range increase) technieken.

 

 

 

Een moeilijke ruimte te fotograferen?

 

Wij gaan de uitdaging graag aan! Bekijk het portfolio op de website en neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. Als kennismakings aanbod bieden wij u graag een vaste prijs aan zoadat u niet voor verassingen komt te staan. Vervolgens maken we graag heldere afspraken over toekomstige projecten van gelijke grote. We zien u graag terug op de site van STUDIOVHF!

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.studiovhf.com/interieurfotografie